Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Doorstart voor WakaWaka

Home

Redactie

Duurzaam ondernemer Maurits Groen met enkele van zijn WakaWaka-lampjes op zonne-energie. © Jörgen Caris

WakaWaka, vooral bekend van de gele lampjes op zonne-energie, maakt een doorstart. Het bedrijfje van duurzaam ondernemer Maurits Groen is gered door TSM Business School. 

Ook de Stichting Flowfund (van filantroop Fred Matser) en investeerder Michiel van Deursen steken geld in het bedrijf.  Volgens Groen, in 2015 nog de nummer 1 in de Duurzame 100 van Trouw, is er nu sprake van een 'bijzondere samenwerking waar hele mooie dingen uit kunnen komen'. Vanuit de nieuwe onderneming kunnen de deelnemers van crowdfundingsacties ook worden terugbetaald, kondigt Groen aan.  

Lees verder na de advertentie

Albert-Jan Post, eigenaar van TSM noemt WakaWaka 'een prachtige case voor de opleidingen van TSM'. WakaWaka kan  een mooie plaats innemen in het opleidingsprogramma van TSM, gezien de impact van de gele lampjes, meent hij.  

Hoeveel geld met de doorstart is gemoeid, is niet bekend gemaakt.

Lees ook: 

Groen weigert het licht uit te doen bij WakaWaka

Door financie­rings­problemen is Waka­Waka failliet. Maurits Groen hoopt op een doorstart voor zijn duurzame zaklamp.

De winnaar van 2015: 'We moeten stoppen met doemdenken'

De nummer 1 van de zevende Duurzame 100 van Trouw in 2015, Maurits Groen, is een bron van inspiratie voor de nieuwe lichting duurzame ondernemers. Een interview.

Deel dit artikel