Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Doodrijder cabaretière Van der Wal ontkent te hard rijden

Home

ANP/Redactie

Floor van der Wal in 2008. © ANP
Update

De man die cabaretière Floor van der Wal in maart heeft doodgereden, ontkent op de bewuste avond de verkeersregels te hebben overtreden. 'Ik reed wel vlot, maar niet te hard', stelt de 25-jarige Mohamed S. vandaag in de rechtbank in Amsterdam. Het OM heeft vier jaar celstraf tegen hem geëist en 7 jaar ontzegging van zijn rijbevoegdheid.

S. bekende eerder de 26-jarige comédienne op het Amsterdamse Mercatorplein met de auto te hebben geschept en daarna te zijn doorgereden. Van der Wal overleed kort daarop in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De politie kon S. traceren doordat hij een kentekenplaat had verloren op het plein. S. zei vandaag dat hij in de bewuste nacht 'nergens de verkeersregels heeft overtreden.' Hij reed naar eigen zeggen wel door, maar niet te hard.

De snelheid waarmee hij reed op het moment van de fatale botsing blijkt lastig vast te stellen. S. repte vandaag van maximaal 60 kilometer per uur. De politie schat dat het tussen de 70 en 90 was, maar volgens het Nederlands Forensisch Instituut lag de snelheid tussen de 50 en 90 kilometer per uur.

Het OM legt S. in eerste instantie doodslag ten laste, en anders mishandeling met de dood tot gevolg. De advocate van S. vindt dat hem ten hoogste roekeloos rijgedrag te verwijten valt.

S. betuigde tijdens de zitting huilend spijt van wat er is gebeurd. De ouders van de comediénne denken dat de spijtbetuiging 'een strategische zet is om minder straf te krijgen', aldus de vader. S. zelf en zijn advocate proberen de nabestaanden ervan te overtuigen dat de spijt oprecht is, ook al reed S. na het ongeluk weg en ontkende hij in eerste instantie de dader te zijn. Zijn raadsvrouw verwees naar de schaamtecultuur waarin de verdachte zou zijn opgegroeid, waarin je niet praat over zaken waarvoor je je schaamt.

De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Lees verder na de advertentie
Bloemen op de plek waar Floor van der Wal werd doodgereden, een week na het ongeluk in maart. © ANP

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie