Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Donner blijft bij omstreden uitspraak

Home

(Novum) - Minister van Justitie Piet Hein Donner (CDA) blijft erbij dat een tweederde meerderheid van het parlement islamitische wetgeving kan invoeren. Een dergelijke meerderheid kan nu eenmaal de grondwet wijzigen, zei de bewindsman donderdag tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer over zijn uitspraken over de sharia, islamitische wetgeving, in Vrij Nederland.

Donner herhaalde dat hij een feitelijke constatering heeft gedaan: Als een meerderheid een besluit neemt, is het onderdeel van de democratie dat de minderheid zich daarbij neerlegt. Tijdens het debat erkende de minister dat de sharia juist een einde maakt aan de democratie. "Ik kan me wel voor mijn hoofd slaan dat ik dat tijdens het interview niet heb toegevoegd. Voortaan zal ik niemand meer een kans bieden met mijn woorden aan de haal te gaan."

Alle partijen in de Tweede Kamer hadden kritiek op Donner. Die zei te betreuren dat zijn uitspraken tot onrust hebben geleid. "Niet zozeer hier in Den Haag, maar daarbuiten, waar mensen iets beters te doen hebben dan 24 uur per dag te volgen wat er allemaal wordt gezegd. Als men de indruk heeft dat de minister van Justitie niets zal doen om invoering van de sharia tegen te houden, dan wil ik die hierbij wegnemen. Ik zal mij er tot mijn laatste snik tegen verzetten."

Deel dit artikel