Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dominee Hour of Power heeft slokdarmkanker

Home

Robin de Wever

© YouTube

Televisiedominee Robert Schuller is ernstig ziek. De 86 jaar oude voorganger, internationaal bekend van de Hour of Power-diensten, wordt behandeld voor slokdarmkanker.

Dat meldt zijn dochter Sheila op de website van de kerk die zij leidt, Hope Center of Christ. De ziekte is uitgezaaid naar zijn lymfeklieren. Artsen dachten aanvankelijk dat hij nog maximaal drie maanden te leven had, maar inmiddels gaan ze volgens Sheila uit van twee jaar. Hij ondergaat nu bestraling en chemotherapie.

Het Hour of Power-imperium stortte de afgelopen jaren goeddeels in. Schullers organisatie vroeg een faillissement aan en moest haar kerkgebouw, het imposante bouwwerk met de grote glazen wanden, verkopen aan een rooms-katholiek bisdom. Ook viel het bestuur elkaar.

Schuller moest royalties laten schieten
De spanningen liepen verder op toen enkele schuldeisers Schuller verweten dat hij zichzelf verrijkt had met diaconale gelden. Schuller zou onder meer 10 miljoen dollar hebben 'geleend' van zijn eigen liefdadigheidsinstelling.

De rechtbank in Los Angeles bepaalde in november dat hij als vertrekpremie niet 5 miljoen van zijn kerk kreeg, maar slechts 700 duizend dollar (destijds 539 duizend euro. Het grootste deel van zijn royalties moest hij afstaan aan schuldeisers. Een aantal maanden daarvoor had hij zijn publiek al via YouTube opgeroepen om hem financieel te steunen. Naar eigen zeggen stond zijn pensioen op de tocht.

Deel dit artikel