Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Doek valt voor website voor amateurjournalistiek

Home

(Novum) - Website voor burgerjournalistiek Skoeps gaat uit de lucht. Initiatiefnemers PCM Uitgevers en Talpa Media melden vrijdag dat de website niet langer past 'binnen de strategische focus' van beide bedrijven. "De ambitie van de nieuwssite is gedeeltelijk geslaagd, maar het is Skoeps niet gelukt een financieel gezond vooruitzicht te ontwikkelen."

De site bood elke Nederlander de mogelijkheid om verslaggever te zijn. Op Skoeps zijn alle foto's en filmpjes dan ook van amateurs die meenden een nieuwswaardig feit te hebben vastgelegd. De site heeft 7500 geregistreerde gebruikers die maandelijks tussen de duizend en 1500 nieuwsitems instuurden.

Skoeps won in april vorig jaar als beste website een Zilveren Spin Award, een Nederlandse onderscheiding voor creatieve interactieve communicatie. Maandag houdt de site op te bestaan. Het platform voor burgerjournalisten is dan anderhalf jaar online geweest.

Deel dit artikel