Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dodental Bagdad opgelopen tot 953

Home

(Novum/AP) - Het aantal dodelijke slachtoffers van de massapaniek onder sjiitische gelovigen in Bagdad is opgelopen tot 953 en het aantal gewonden, van wie een deel in kritieke toestand verkeert, bedraagt 815. Dat heeft het Iraakse ministerie van binnenlandse zaken donderdag bekendgemaakt.

Het drama gebeurde toen er woensdag paniek ontstond onder een menigte sjiitische bedevaartgangers die op dat moment een brug over de Tigris overstak. De slachtoffers, merendeels vrouwen en kinderen, werden doodgedrukt of verdronken na in de rivier te zijn geduwd of gesprongen. Volgens ooggetuigen brak de paniek uit toen er geroepen werd dat iemand op het punt stond een zelfmoordaanslag te plegen.

Donderdag kwamen in Bagdad en omgeving duizenden mensen bijeen om de doden te begraven. In de sjiitische wijk Sadr City zetten veel families tenten op, de traditionele plek om rouwbezoek te ontvangen. Sommige doden werden naar de zuidelijke stad Najaf gebracht om te worden begraven in Wadi al-Salam, (Vallei van de Vrede), een enorme begraafplaats dicht bij de tombe van de 7de-eeuwse sjiitische heilige Imam Ali.

Deel dit artikel