Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Doden en gewonden door aardbeving op Haïti

Home

Redactie

De beving met een kracht van 5.9 werd ook in de hoofdstad Port-au-Prince gevoeld. © AP
Update

Door een aardbeving in Haïti zijn volgens de autoriteiten zeker tien mensen om het leven gekomen en zijn meerdere mensen gewond geraakt. De slachtoffers raakten bedolven onder het puin toen de gebouwen instortten waar ze inzaten.

De beving met een kracht van 5.9 had plaats in het noordelijkste puntje van het Caribische land, maar werd ook in hoofdstad Port-au-Prince gevoeld. De burgerbeschermingsdienst meldde dat de beving paniek veroorzaakte in verschillende steden. De president van Haïti, Jovenel Moise, riep de mensen via Twitter op om kalm te blijven.

Lees verder na de advertentie

Een politiechef meldde dat in het noordelijke havenplaatsje Port-de-Paix zeven doden zijn gevallen, nadat hun huis was ingestort. Die plaats ligt in de buurt van het epicentrum van de beving. Iets zuidelijker in de stad Gros-Morne kwamen drie mensen om. Volgens de lokale krant Le Nouvelliste stortte in die plaats een zaal in. Ook zouden gevangenen zijn vrijgelaten, nadat het politiecomplex waarin ze zaten beschadigd was geraakt.

Aardbeving in 2010

Het straatarme Haïti werd in januari 2010 getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,0. Daarbij kwamen toen meer dan 230.000 mensen om het leven en vielen meer dan 300.000 gewonden. Anderhalf miljoen Haïtianen raakten dakloos, een zesde van de totale bevolking. Nog altijd is de schade van toen niet helemaal hersteld: een deel van de bevolking woont nog altijd in tijdelijke onderkomens. De economische en politieke toestand is gespannen. 

Deel dit artikel