Doden door vliegtuigongeval Nepal

home

Archieffoto © afp
Update

Een vliegtuig met 21 mensen aan boord is maandag in het Himalaya-gebergte in het noorden van Nepal neergestort. Het ongeluk kostte vijftien mensen het leven. De overige zes zijn levensgevaarlijk gewond geraakt. Zij zijn per helikopter naar een ziekenhuis in de stad Pokhara overgebracht.

Het toestel crashte vlakbij het vliegveld Jomson toen het de landing had ingezet. Op basis van eerste onderzoek wordt vermoed dat het toestel, een Dornier van de Nepalese vliegmaatschappij Agni Air, met technische problemen te maken kreeg.

Onder de passagiers waren zestien Indiërs en twee westerse toeristen, zei de politie. Over de nationaliteit van deze twee kon de politie nog geen duidelijkheid verschaffen. Het vliegveld Jomson is populair bij toeristen en bij hindoe-pelgrims die de Muktinath-tempel willen bezoeken. Het ligt op ongeveer tweehonderd kilometer van de Nepalese hoofdstad Kathmandu.

'Aan boord waren 18 passagiers en 3 bemanningsleden. Het is een afgelegen gebied zonder telefoonnetwerk, maar we vrezen dat er veel doden zijn', aldus een politiewoordvoerder.

Op basis van eerste onderzoek wordt vermoed dat het toestel, een Dornier van de Nepalese vliegmaatschappij Agni Air, met technische problemen te maken kreeg toen het de landing inzette. Jomson is een populair gebied voor bergwandelaars bij de Annapurna-bergen. 'Het vliegtuig was bezig aan de landing naar het vliegveld bij Jomson. Daar raakte het een modderige helling en boorde zich in de heuvel', aldus de politie.

Lees verder na de advertentie

Nepal Plane Crash Video

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie