Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Doden bij gijzeling hotelgasten Kabul

Home

Redactie

Afghaanse politieagenten buiten het Park Palace hotel in Kabul. © reuters

In het Park Palace hotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben gewapende mannen urenlang tientallen gasten gegijzeld. Bij de aanval, die plaatsvond terwijl er een feest werd gegeven, zijn volgens de Afghaanse politie vijf mensen omgekomen. Eén van hen is een Amerikaan. Zes mensen raakten gewond. Inmiddels zijn 54 gasten uit het hotel bevrijd.

Een Afghaanse journalist meldde op Twitter dat er een Nederlander gewond zou zijn geraakt, maar dit is nog niet bevestigd.

Een ooggetuige verklaarde vlak na de aanval tegenover AP dat er zo'n veertig mensen in het hotel vast werden gehouden. Veel van hen zouden buitenlanders zijn. Het feest in het hotel werd gehouden ter ere van een Canadees.

Na de aanval ontstond een vuurgevecht tussen de gijzelaars en de politie, dat zo'n vijf uur duurde. Het hotel zou inmiddels ontzet zijn door Afghaanse veiligheidsdiensten. Zo'n dertig gasten zijn bevrijd.

De verantwoordelijkheid voor de aanval is nog niet opgeëist.

Lees verder na de advertentie
© reuters

Deel dit artikel