Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Doden bij explosie in Parijs, gaslek richt enorme ravage aan

Home

Redactie

Ravage in het centrum van Parijs na een ontploffing in een bakkerij. Een gaslek lijkt de oorzaak te zijn. © AFP
Update

Bij een ontploffing in het centrum van Parijs zijn zaterdagochtend zeker drie doden gevallen. Twee brandweermannen en een Spaanse burger kwam om het leven. Tientallen mensen raakten gewond.  Volgens een politiewoordvoerder is de explosie veroorzaakt door een gaslek dat volgde op een brand in een bakkerij. 

Negen gewonden verkeren nog in levensgevaar en 37 anderen zijn minder ernstig gewond geraakt, melden de Franse autoriteiten. Brandweerlieden raakten gewond toen zij ter plaatse kwamen om de brand in de bakkerij te blussen en de vermoedelijke gasexplosie plaatsvond. 

Lees verder na de advertentie
De pui van een pand is volledig weggeblazen

Ravage

Op foto’s op sociale media is een grote ravage te zien in de straat waar de bakkerij stond, de Rue de Trevise in het negende arrondissement. De pui van een pand is volledig weggeblazen en veel winkeletalages in de straat liggen in puin. In de directe omgeving zijn ook veel ruiten gesneuveld, volgens ooggetuigen zou de explosie honderden meters verderop zijn gevoeld, meldt Reuters. De precieze oorzaak van de explosie wordt nader onderzocht, maar de eerste tekenen lijken te wijzen op een gaslek, reageerde procureur Remy Heitz op het ongeval. 

In Parijs is zaterdag veel politie op de been vanwege een gele vestjes-demonstratie. Aanhangers van de beweging gaan voor de negende zaterdag op rij in veel Franse steden de straat op. Grote delen van het centrum van Parijs zijn door de Franse oproerpolitie afgesloten.

Een traumahelikopter staat klaar op het Place de l’Opera om gewonden af te voeren © EPA

Deel dit artikel

De pui van een pand is volledig weggeblazen