Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Doden bij aanslag met bijlen voor synagoge Jeruzalem

Home

Redactie

Gewonden worden afgevoerd na de aanslag vanmorgen in Jeruzalem. © The Jerusalem Post
Update

Zeker vijf mensen zijn vanmorgen gedood voor een synagoge in Jeruzalem. Twee gewapende mannen sloegen toe met messen en bijlen, meldt de Israëlische krant The Jerusalem Post. De politie heeft de daders doodgeschoten.

Bij de aanslag is een onbekend aantal mensen gewond geraakt. Ze worden in het ziekenhuis behandeld. De politie vermoedt dat het om een terroristische aanslag gaat, uitgevoerd door Palestijnen.

De radicale Palestijnse Hamas-beweging noemde de aanslag in een reactie 'een heroïsche daad'. Een woordvoerder sprak van een 'natuurlijke reactie' op de dood van een Palestijnse buschauffeur. Volgens Hamas was de chauffeur slachtoffer van een executie.

Rellen
Gisteren braken in Jeruzalem rellen uit nadat de buschauffeur dood was gevonden in zijn voertuig. Volgens de Israëlische autoriteiten had hij zichzelf opgehangen. Familieleden van de man verklaarden dat de man was vermoord door extremistische Joden. Ook in Palestijnse media werd dat gesuggereerd.

De afgelopen weken is het in Jeruzalem al diverse malen tot confrontaties gekomen tussen Palestijnen en de Israëlische politie. Ook waren er diverse aanslagen met doden.

Deel dit artikel