Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dode en gewonde bij actie gele hesjes in België

Home

Redactie

Betoging van gele hesjes in Brussel. © Photo News

In België is vrijdagavond een man om het leven gekomen tijdens een wegblokkade door activisten in gele hesjes. 

Dat gebeurde op de E25, niet ver van de Nederlandse grens bij Eijsden. Het slachtoffer werd geschept door een vrachtwagen die doorreed en was op slag dood. Een ander raakte gewond.

Lees verder na de advertentie
Volgens de zender RTBF had de truck een Nederlands kenteken

Volgens verschillende media zou de politie de chauffeur hebben aangehouden en meegenomen voor verhoor. Later bleek dat ze de bestuurder van de truck, die volgens de zender RTBF een Nederlands kenteken had, naar een parkeerplaats iets verderop had gedirigeerd om een lynchpartij te voorkomen. Toen de agenten hem daar wilde ondervragen en onderwerpen aan een drugs- en alcoholtest bleek hij verdwenen. Er is een opsporingsactie begonnen.

De Belgische politie heeft de plek van het ongeval afgezet. De sfeer ter plaatse was grimmig, meldden getuigen. De slachtoffers waren actievoerders die bij Visé de E25 versperden. Als gevolg daarvan werd de A2 van Luik naar Maastricht voor het verkeer afgesloten, aldus de ANWB. 

Lees ook:

Gele hesjes jagen Frankrijk op kosten

Om tegemoet te komen aan de gele onvrede trok de regering eind vorig jaar de portemonnee om de koopkracht te verbeteren. Dit pakket maatregelen (gemiste belastinginkomsten en extra uitgaven) wordt geraamd op 12 miljard euro. Hierdoor voldoet Frankrijk volgend jaar niet aan de beruchte drie-procent-norm.

Deel dit artikel

Volgens de zender RTBF had de truck een Nederlands kenteken