Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dode bij bedrijfsongeval in Efteling

Home

(Novum) - Bij werkzaamheden in pretpark De Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel is vrijdag een 55-jarige bouwvakker uit Breda overleden. De man stond op het dak van een attractie in aanbouw. Door een nog onbekende reden stortte het dak in en viel de man naar beneden. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De technische recherche heeft een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Het ongeluk vond omstreeks 11.00 uur plaats op een terrein buiten het huidige park. Het slachtoffer was bezig met het storten van beton voor een nieuwe attractie, de Vliegende Hollander. Hij stond op het dak van de tunnelbak waar de karretjes van de attractie door moeten rijden, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. Door nog onbekende reden stortte het dak in en viel het slachtoffer vier meter naar beneden. Hij was op slag dood.

Een ambulance, de brandweer en een medisch team van de Efteling waren vrijwel direct na het ongeval ter plaatse. ‘Even daarna’ arriveerden ook de politie, de GGD en een traumahelikopter, laat De Efteling weten. Het attractiepark zegt ‘het ongeluk zeer te betreuren’.

Omdat het ongeluk plaatsvond buiten het officiële gedeelte van het park, hebben bezoekers het ongeluk niet zien gebeuren. De collega’s van de omgekomen man hebben steun van Slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Deel dit artikel