Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Disney’s ’TinkerBell’ vanavond al op televisie

Home

Belinda van de Graaf

18.15 uur, Net 5

De nieuwste Disney animatiefilm ’TinkerBell’ (2008) werd afgelopen week niet in de bioscoop gelanceerd, zoals we dat van de tekenfilmgigant gewend zijn, maar op dvd. En nog verrassender: de dvd ligt nog geen drie dagen in de winkel, of de film is al op televisie te zien.

Het verschil is wel dat vanavond op tv de originele Amerikaanse versie wordt vertoond, met de stemmen van Mae Whitman, Lucy Liu, Jane Horrocks en Anjelica Huston. Voor de Nederlands nagesynchroniseerde versie – met Angela Schijf als TinkerBell – moet de dvd worden aangeschaft.

En dat laatste zou wel eens wenselijk kunnen zijn, aangezien de avonturen van het blonde, blauwogige elfje zijn toegespitst op de allerkleinsten, die natuurlijk geen Engelse dialogen en liedjes kunnen verstaan.

Daar zou je weer tegenin kunnen brengen dat een begrip van de tekst bij deze film geen vereiste is. Je kunt je ook gewoon op een golf van de zachtste en zoetste kleuren en geluiden mee laten voeren naar de magisch romantische elvenvalei waar TinkerBell samen met andere elfjes en een schattig muisje de lente voorbereidt.

TinkerBell is het geliefde elfje uit het verhaal van Peter Pan, dat in 1953 al door Disney werd verfilmd. Het elfje stond altijd een beetje in de schaduw van Peter Pan en was volgens Disney toe aan een hoofdrol. Na het lenteavontuur, wordt de komende jaren ook gewerkt aan zomer-, herfst- en winteredities.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie