Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Directeur vertrekt na misstanden Harreveld

Home

(Novum) - Harreveld. De directeur van jeugdinrichting Harreveld, Vincent Maas, vertrekt per direct na berichtgeving in het televisieprogramma Netwerk over misstanden in de inrichting. Dat meldt het bestuur van de inrichting dinsdag. Door het vertrek hoopt Maas de maatschappelijke druk op jeugdinrichting voor een deel weg te nemen. Het is onduidelijk of Maas is ontslagen of hij zijn taken uit vrije wil heeft neergelegd.

Uit onderzoek van Netwerk bleek in december dat tussen de jongeren in de Overijsselse inrichting seksuele contacten plaatsvonden. Maas zei toen dat deze contacten niet altijd te voorkomen zijn. Verder onderzoek van het programma wees uit dat een leidster seksuele contacten zou hebben gehad met meerdere jongens. Twee weken geleden werd in overleg met het ministerie van Justitie een opnamestop ingesteld voor de meest problematische afdeling, 't Anker. Dit is een gesloten afdeling waar honderd jongens worden behandeld.

De Inspectie Jeugdzorg heeft maandag de resultaten van een onderzoek naar de mogelijke misstanden, dat de inspectie in januari begon, aan de instelling gemeld. In een reactie hierop laat de jeugdinrichting weten een extern bureau in te schakelen dat het functioneren van alle onderdelen van de instelling onderzoekt, waaronder de veiligheid van de cliënten en medewerkers en de kwaliteit van de behandeling. De uitkomst van dit onderzoek wordt volgens het bestuur de basis voor verdere maatregelen. De inrichting kan niet zeggen wanneer de resultaten van het onderzoek worden verwacht.

Harreveld behandelt 263 jongens tussen de 12 en 18 jaar. De instelling is door het ministerie van Justitie aangewezen als landelijk specialist voor de behandeling van jeugdige zedendelinquenten.

Deel dit artikel