Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Directeur Fontein moet weg bij Ajax

Home

AMSTERDAM (ANP) - De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax heeft Maarten Fontein verzocht terug te treden als algemeen directeur van de Amsterdamse voetbalclub. Dat meldt zaterdag de website van Voetbal International. Fontein heeft het verzoek vooralsnog naast zich neergelegd.

De breuk tussen Fontein en Ajax is een direct gevolg van de conclusies uit het rapport van de onderzoekscommissie die het algemene en technische beleid van de laatste tien jaar bij de Amsterdamse club heeft doorgelicht. Die commissie, onder leiding van erelid Uri Coronel, levert keiharde kritiek op algemeen directeur Fontein en technisch directeur Martin van Geel.

Een woordvoerder van Ajax wilde zaterdag niet ingaan op de kwestie. Ajax heeft voor zondagmiddag een persconferentie belegd. Coronel zal dan de resultaten van het onderzoek uitgebreid toelichten.

Niet bindend

Vrijdag lekte al uit dat de commissie pleit voor een algemeen directeur met veel affiniteit voor voetbal. Het advies van Coronel en de zeven overige commissieleden is overigens niet bindend.

De RvC kan Fontein wel wegsturen, maar bood zaterdag Fontein de gelegenheid de eer aan zichzelf te houden. De directeur weigert vooralsnog uit zichzelf op te stappen.

Fontein trad op 1 november 2005 als opvolger van Arie van Eijden in dienst de Amsterdamse club. Hij maakte daarvoor carrière als marketeer bij Unilever, waarvoor hij werkte in Azië, Australië en Afrika. Fontein had geen ervaring in het betaalde voetbal.

Deel dit artikel