Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dioxine bijna uit bloed Joesjtsjenko

Home

(Novum/AP) - Het dioxinegehalte in het bloed van de Oekraïense president Viktor Joesjtsjenko is met tachtig procent gedaald. Dat heeft zijn woordvoerster dinsdag gezegd. Twee jaar geleden werd een ernstige dioxinevergiftiging tijdens de verkiezingscampagne Joesjtsjenko bijna fataal.

Eerder deze maand onderging de president medische tests in Genève, waaruit blijkt dat het meeste gif inmiddels uit zijn lichaam is verdwenen dankzij de medische behandelingen. De president voelt zich volgens zijn woordvoerster goed.

De Oekraïense autoriteiten hebben vastgesteld dat de vergiftiging, waarvan Joesjtsjenko de eerste symptomen bemerkte na een etentje met de top van de Oekraïense veiligheidsdienst, een poging tot moord was. Zijn gezicht werd getekend door littekens en hij moest worden behandeld in een ziekenhuis in Oostenrijk. Hij kon wekenlang niet deelnemen aan de verkiezingscampagne. Niemand is aangeklaagd en de medewerkers van de veiligheidsdienst die met Joesjtsjenko dineerden ontkennen betrokkenheid.

Deel dit artikel