Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dino Bouterse aangehouden op Curaçao

Home

WILLEMSTAD - Dino Bouterse, de zoon van Desi Bouterse, is donderdag aangehouden op Curaçao. Dat hebben woordvoerders van de politie en het openbaar ministerie op Curaçao gisteren erkend.

Dino Bouterse probeerde met een vals paspoort op het eiland te komen. Hij is op het vliegveld van Curaçao gepakt.

Bouterse jr. is toen in vreemdelingenbewaring gegaan. Vervolgens heeft justitie in Willemstad contact opgenomen met de Surinaamse autoriteiten. Die hebben bevestigd dat de persoon die aangehouden was, Dino Bouterse is.

Justitie in Suriname zocht de zoon van de voormalige Surinaamse legerleider, omdat men hem als het brein beschouwt van de wapendiefstal bij de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) in Paramaribo. Die werd in juli 2002 gepleegd. De Surinaamse autoriteiten hebben een opsporingsbevel naar hem uitgevaardigd. Sindsdien heeft Dino zich schuil weten te houden.

In Suriname zijn inmiddels belastende verklaringen tegen Bouterse jr. afgelegd. Hij is overigens niet de enige die verantwoordelijk wordt gehouden voor de diefstal van de wapens bij de inlichtingendienst. Een deel van de buitgemaakte semi-automatische wapens en pistolen werd in de woning van een van de andere verdachten aangetroffen.

De zoon van Bouterse werd al eerder verdacht van duistere zaken. Enkele jaren geleden werden in Brazilië de telefoonnummers van Dino aangetroffen bij de aanhouding van drugscriminelen.

Deel dit artikel