Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dinerkorting voor kerkgangers leidt tot scheve gezichten

Home

Robin de Wever

© iStockphoto

Het leek de eigenares van het Prudhomme's Lost Cajun Kitchen-restaurant in de Amerikaanse staat Pennsylvania zo'n mooie actie. Wie bij het afrekenen van zijn maaltijd een kerkbulletin kan tonen, krijgt tien procent korting.

Een burgerrechtenorganisatie onderzoekt nu of ze discrimineert. De Human Relations Commission van de staat gaat daarmee in op een verzoek van dorpsgenoot John Wolff, die zich benadeeld zegt te voelen. Volgens de atheïst Wolff getuigt de actie van 'religieuze eigengerechtigheid', een attitude die hij vaker zegt te bespeuren in de regio.

De korting is niet alleen voor kerkgangers, werpt eigenares Sharon Prudhomme tegen in de lokale krant Lancaster New Era. De meeste kerken en synagoges bieden kerkbulletins en -bladen gratis aan. Iedereen kan binnenlopen en een exemplaar meenemen. Over eerdere kortingsacties - voor kinderen, studenten, ouderen, en klanten van nabijgelegen winkels - zou ze geen klachten hebben ontvangen.

Als de Humans Relations Commission besluit dat ze inderdaad discrimineert, kan dat leiden tot een juridische veroordeling. Prudhomme is niet onder de indruk. 'Ik ben Amerikaan en dit is een onafhankelijk restaurant', vertelt ze in de lokale krant. 'Ik ben vrij om te doen wat ik wil.'Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie