Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dieven maakten gebruik van vertraging in slot

Home

De recherche onderzoekt een deur van de Kunsthal. © epa

De dieven die dinsdag 16 oktober zeven schilderijen uit de Kunsthal roofden, hebben dat kunnen doen doordat de deuren automatisch ontgrendeld waren, zoals de brandveiligheidseisen dat voorschrijven. Dat blijkt uit een verklaring die de Kunsthal in Rotterdam maandag heeft uitgebracht.

Het inschakelen van het alarm veroorzaakt een vertraging in de vergrendeling van de deuren. Dit heeft te maken met veiligheidseisen waaraan de Kunsthal moet voldoen. 'Wij moeten daarbij de afwegingen maken tussen veiligheid en beveiliging', verklaart de Kunsthal.

De reactie van de Kunsthal komt op het moment dat er in de media 'veel wordt gespeculeerd' over de beveiliging van het museum, staat in de toelichting. 'De beveiliging is deze zomer nog geïnspecteerd. De inbraaksignalering, het camerasysteem en de toegangscontrole van de Kunsthal functioneren goed en waren ingeschakeld ten tijde van de diefstal', aldus de Kunsthal.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel