Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Demonstraties Nepal houden aan

Home

(Novum/AP) - De Nepalese politie heeft zondag duizenden demonstranten in de hoofdstad Kathmandu die het uitgaansverbod negeerden, bestookt met rubberkogels en traangas. Ook in tientallen andere steden gingen Nepalezen de straat op om het herstel van de democratie te eisen. Dat hebben Nepalese media en getuigen bericht. Zeker één demonstrant in Kathmandu werd getroffen door een kogel.

Ruim tweeduizend Nepalezen protesteerden in de zuidelijke stad Bharatpur tegen het doodschieten zaterdag door ordetroepen van een demonstrant. Diezelfde dag werd een tweede demonstrant gedood in de stad Pokhara.

Zondag was de laatste dag van een vierdaags algemene staking die werd georganiseerd door de alliantie van oppositiepartijen me als doel koning Gyanendra te dwingen de macht die hij begin vorig jaar naar zich heeft toegetrokken weer af te staan. Volgens Gyanandra kon alleen zo de maoïstische rebellie worden neergeslagen. De maoïsten steunden de staking. Sinds woensdag hebben regeringstroepen meer dan achthonderd arrestaties verricht.

Deel dit artikel