Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Demonstratie tegen wapenbeurs

Home

(Novum) - Amsterdam. De actiegroep Ontwapen! heeft woensdag een protestmanifestatie gehouden bij de ingang van de marinebasis Kattenburg in Amsterdam. Met de demonstratie en later een blokkade protesteerde de actiegroep tegen de wapenbeurs die daar wordt gehouden.

De demonstratie begon om 14.00 uur. Na 14.45 uur blokkeerden de demonstranten zittend de ingang. Bij 'wat schermutselingen' werd volgens de politie een auto beschadigd die de basis wilde verlaten. Omstreeks 17.00 uur was de manifestatie ten einde.

Volgens woordvoerder Pieter Rietman van Ontwapen! trok de actie tachtig tot honderd mensen van onder meer de SP en de vredesbeweging, plus activisten voor dierenrechten. De dierenactivisten maken zich zorgen over de schadelijke gevolgen van sonarapparatuur aan boord van marineschepen voor walvissen en andere zeedieren.

Rietman is teleurgesteld in de Amsterdamse politiek. "Vorig jaar verklaarde burgemeester Cohen nog dat een wapenbeurs in Amsterdam haaks staat op de Amsterdamse aanpak van geweld. Nu is er weer een beurs en blijken het loze woorden te zijn geweest."

De wapenbeurs duurt van woensdag tot en met vrijdag. Vorig jaar werd een wapenbeurs gehouden in het RAI-congrescentrum in Amsterdam.

Deel dit artikel