Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Delft Instruments verkoopt Enraf-divisie

Home

(Novum/Betten) - Delft Instruments, tot juni 2004 genoteerd aan Euronext Amsterdam, heeft de Enraf-divisie verkocht aan Honeywell. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht. Volgens een apart bericht van Honeywell bedraagt de verkoopprijs USD 260 miljoen.

De transactie moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten, maar Delft ziet bij deze kwestie 'niet al te veel problemen', aldus bestuursvoorzitter Bert de Groot.

In 2006 boekte Enraf een omzet van ongeveer EUR 100 miljoen. De divisie maakt apparatuur voor de olie- en petrochemische industrie. Volgens De Groot is juist nu gekozen voor verkoop van het onderdeel, omdat deze sector er geweldig bijligt en een hoge prijs dus vrijwel verzekerd was.

Delft Instruments werd in 2004 van de beurs gehaald door investeringsmaatschappij Alpinvest. Het fonds bood EUR 17,50 per stuk voor de aandelen Delft Instruments, gesteund door het management.

Het Nederlandse bedrijf behaalt een onbekende boekwinst op de verkoop van Enraf.

Deel dit artikel