Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Deelder leeft

Home

Diverse media hebben gisterochtend ten onrechte gemeld dat de Rotterdamse dichter Jules Deelder was overleden. Het bericht kwam in de wereld nadat een hacker had ingebroken op de website van de regionale zender RTV Rijnmond en melding maakte van Deelders dood.

De site van het Utrechts Nieuwsblad (UN) nam het bericht over, waarna ook RTL lucht kreeg van het 'nieuws'. Op RTL Text (pagina 101) prijkte gisteren daarom vijf minuten het citaatbericht 'Jules Deelder (57) overleden', waarin werd gerefereerd aan de UN-site. Nadat de binnenlandredactie van RTL Nieuws het verhaal had gecheckt, werd het snel van de teletekstpagina verwijderd.

,,Ik leef, ik leef!'', reageerde Deelder gisterochtend, toen een verslaggever van Radio Rijnmond bij hem aanbelde. De auteur en nachtburgemeester van Rotterdam gooide daarna meteen de deur dicht. Zijn manager noemde de hacker ,,slecht ingelicht''. Deelder zou zijn gevonden door zijn werkster, maar die komt altijd op woensdag.

Een woordvoerster van RTL geeft toe dat de redactie zorgvuldiger met het verhaal had moeten omspringen. ,,Vooral als het gaat om een overlijdensbericht. Dit is een goede waarschuwing geweest dat niet al het nieuws op internet klopt.''

Deel dit artikel