Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Debutant Schilder schopt FC Twente verder in Europa

Home

FC Twente heeft de eerste test van het seizoen glorieus doorstaan. Aan de hand van Robbert Schilder, die bij zijn debuut twee keer (binnen één minuut) scoorde, werd de Andorrese dwerg UE Santa Coloma met grote cijfers verslagen: 6-0. De return volgende week is nu een formaliteit.

Het duurde bijna een half uur voordat FC Twente het klasseverschil met de amateurs uit Andorra kon maken. Aanwinst Schilder (overgekomen van NAC) maakte in de 28ste minuut de openingstreffer en scoorde prompt een minuut later zijn tweede doelpunt.

In de 63ste minuut maakte Tadic, een andere aanwinst, de 3-0. In de laatste 20 minuten kwam Santa Coloma conditie te kort om FC Twente bij te benen. Nadat Joshua John in de 71ste minuut de 4-0 maakte, bepaalde Plet met treffers in de 77ste en 79ste minuut de eindstand op 6-0.

FC Twente speelt in de tweede kwalificatieronde van de Europa League tegen Inter Turku uit Finland. Ook Vitesse komt in die ronde in actie. De Arnhemmers treffen het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv.

Om de groepsfase van de Europa League te bereiken moeten beide teams nog een derde kwalificatieronde, samen met SC Heerenveen, én een standaard play-offronde succesvol weten af te sluiten. PSV heeft zich al geplaatst voor de laatstgenoemde play-offs.

Lees verder na de advertentieHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie