Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De wolf lijkt terug in Nederland

Home

© ANP

Voor het eerst sinds 1897 heeft de wolf zich weer in Nederland laten zien. Het roofdier dook op in de omgeving van Ootmarsum, waar het dier zich begin juni zeker twee dagen ophield.

Dat zegt wolfexpert Roel Korbee, die zich baseert op drie onafhankelijke waarnemingen op drie verschillende plekken in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen, meldt de TC Tubantia.

Het beest liep minimaal 12 kilometer Noordoost-Twente in en kwam uit Duitsland. Na zijn omzwervingen in Nederland keerde de wolf grotendeels via dezelfde weg weer terug.

Om verder onderzoek naar de wolf niet te verstoren, wil Korbee de exacte locaties van de waarnemingen nog niet kwijt. In april dit jaar werd ook al een wolf gespot in Nordhorn, vlak over de grens met Duitsland. Of het om dezelfde wolf gaat, is niet duidelijk. Vorig jaar werd een dode wolf aangetroffen in Luttelgeest, maar die bleek vanuit Polen naar Nederland te zijn meegenomen.

Deel dit artikel