Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Toppers, waar ging het mis?

Home

ANP

AMSTERDAM (ANP) - Waar ging het mis bij de Toppers Gordon, René Froger en Gerard Joling? Hieronder een historisch overzicht met daarin de hysterische hoogte- en dieptepunten.

19 september 2008: De Toppers gaan naar het Eurovisiesongfestival. Gordon, Gerard Joling en René Froger gaan de Nederlandse eer volgend jaar in Moskou verdedigen. De NOS en TROS bevestigen dit nieuws.

30 september 2008: Tijdens een spectaculaire persconferentie - de Toppers komen op waterscooters aan bij een chique Amsterdams hotel - ontvouwen de drie mannen hun plannen. Zo komen er volgend jaar jubileumconcerten omdat de Toppers vijf jaar bestaan en gaat de TROS een docusoap uitzenden over de voorbereidingen van het songfestival.

Begin oktober 2008: Het begint te rommelen in de Toppers-gelederen. SBS6 laat weten dat het niet de bedoeling is dat paradepaardje Gerard Joling wekenlang bij een andere omroep te zien is. Ze willen geen toestemming geven voor de TROS-soap Op Weg Naar Moskou.

Eind oktober 2008: De TROS-soap is definitief van de baan, meldt SBS6. Froger laat weten dat die soap er toch wel komt en de TROS zegt nog in gesprek te zijn met alle partijen. Verwarring alom. Ondertussen wordt er door allerlei partijen flink geschreven en gecomponeerd aan nummers waarmee de Toppers naar Moskou kunnen. Froger spreekt van ,,honderden inzendingen''.

Begin november 2008: Het dreigt volledig uit de hand te lopen rondom de Toppers. Hun manager komt in het ziekenhuis en Gordon suggereert in de media dat hij wel eens ziek zou kunnen zijn geworden van al het gedoe rondom Joling, SBS en de TROS-soap. Dat schiet bij Joling in het verkeerde keelgat. In de media wordt over en weer modder gegooid tussen de twee mannen. Froger houdt zich afzijdig.

7 november 2008: Gerard Joling laat in een sms aan Froger weten dat hij geen zin meer in heeft in het songfestival.

10 november 2008: Gerard Joling ziet definitief af van het songfestival. Diezelfde avond blijkt dat Jeroen van der Boom Joling vervangt, zowel bij het songfestival als bij de Toppers-concerten in juni volgend jaar.

Deel dit artikel