Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Telegraaf stelt journalist op non-actief

Home

ALWIN KUIKEN

"Een man met ballen, zonder hem was de Telegraaf een lokaal hockeykrantje." Dat zegt Rob Heilbron, oud-directeur van lingeriemerk Sapph, over Telegraaf-journalist Martijn Koolhoven. PowNews meldde woensdag dat de verslaggever op non-actief is gesteld vanwege belangenverstrengeling.

Heilbron zou Koolhoven hebben betaald voor het schrijven van een grievend artikel over de Rotterdamse fotograaf Leo de Deugd. Met die fotograaf had Sapph een juridisch conflict. De Telegraaf geeft geen commentaar, maar volgens Heilbron is Koolhoven inderdaad op non-actief gesteld. Hij bestrijdt ten zeerste dat hij Koolhoven heeft betaald voor het gewraakte artikel. In dat verhaal, verschenen in april 2010 toen Heilbron nog Sapph-directeur was, omschrijft Koolhoven de fotostudio van De Deugd ten onrechte als sekskelder. "Eng en verschrikkelijk", luidde de kop. Het tv-programma Zembla vestigde vorige week vrijdag de aandacht op de kwestie. Hieruit bleek de innige band tussen Sapph en Koolhoven. Zo ondersteunde het lingeriemerk het feestje ter ere van diens 25-jarige jubileum. "Ik kan me de Telegraaf niet indenken zonder Martijn Koolhoven", zei hoofdredacteur Sjuul Paradijs toen. Een maand later gaf een Amsterdamse rechter De Deugd gelijk. Hij kreeg een schadevergoeding van vijfduizend euro. In een eerder zaak had hij al eens 20.000 euro ontvangen van Sapph. Zembla wees op de stroom klachten die gedurende de loopbaan van Koolhoven bij de Raad voor de Journalistiek zijn binnengekomen: zestien, waarvan elf gegrond.

Koolhoven zwijgt in alle talen. Heilbron, die hem kent 'uit de kroeg', vindt de aantijgingen onzin. "Koolhoven is een kanjer van een journalist", mailt hij. "Hoge bomen vangen veel wind en hij deed er niks aan om niet op te vallen. Ik denk dat hij veel jaloerse collega's heeft. Hij is een man met een grote carrière voor zich. Het zou goed voor hem zijn als hij weg ging bij de Telegraaf. Koolhoven wordt een mediagigant net als Berlusconi. Zijn feestjes zijn al op dat niveau."

Deel dit artikel