Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De penis wordt steeds groter

Home

Nienke Schipper

Grote mannen zijn aantrekkelijker © thinkstock

Vrouwen vinden een grote penis aantrekkelijker dan een kleine. Vrouwen vinden grote mannen ook aantrekkelijker dan kleintjes. Dat blijkt uit onderzoek dat gisteren werd gepubliceerd in Nature. Maar er zijn ook grenzen: extreem grote mannen met extreem grote penissen zijn niet extreem veel aantrekkelijker.

De mannelijke genitaliën ontwikkelen zich in razend tempo. En in het dierenrijk kent geen ander lichaamsdeel zo veel verschillende vormen. Wetenschappers van de Proceedings of the National Academy of Sciences braken zich het hoofd over de vraag waarom de mannelijke penis van alle primaten de grootste is. Ze ontdekten dat vrouwen grote mannen met flinke penissen seksueel aantrekkelijker vinden dan kleine mannen. De factoren lichaamsbouw en -lengte en het formaat van het geslachtsorgaan zijn daarbij even belangrijk. Ofwel: grote mannen met kleine piemels zijn minder aantrekkelijk dan grote mannen met grote piemels.

Voor het onderzoek werden computermodellen gebruikt van mannen die varieerden op drie factoren: lengte, de verhouding tussen schouders en heupen en de lengte van de penis. 105 Australische vrouwen bekeken 53 plaatjes en deelden die in naar seksuele aantrekkelijkheid. Uit de statistische gegeven kon een grafiek worden gemaakt in de vorm van een omgekeerde u-curve waarbij het ideale formaat van de slappe penis ligt tussen de 12,8 en 14,2 centimeter en dat ligt relatief dicht bij de lengte van de gemiddelde penis van 9 centimeter. Het ideale punt van de andere eigenschappen die werden gewogen (de verhouding van tussen heupen en schouders en lichaamslengte) lagen verder van het bevolkingsgemiddelde.

De onderzoekers zien het als een belangrijke eerste stap in het aantonen dat natuurlijke selectie een rol speelt in de evolutie van de menselijke penis. "Maar er moet nog veel gebeuren om de punten met elkaar te verbinden" aldus wetenschapper Brain Mautz. Volgens Alan Dixson, primatoloog aan de Victoria University van Wellington in Nieuw Zeeland, is het cruciaal dat ook vrouwen van andere culturen worden ondervraagd op hun voorkeuren. Vooral van culturen die niet volledig gekleed door het leven gaan.

Deel dit artikel