Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De paus bedankt nu in het Italiaans voor de bloemen

Home

Redactie

Paus Franciscus tijdens de paasmis. © afp

Vanaf het Sint-Pietersplein heeft paus Franciscus vandaag zijn eerste paaszegen - Urbi et Orbi - uitgesproken. Zoals het gebruik voorschrijft wenste hij iedereen een zalig Pasen, maar in tegenstelling tot zijn voorgangers deed hij dat niet in verschillende talen. Hij bedankte Nederland wel voor de bloemen, maar deed dat in het Italiaans.

De nieuwe paus was, zoals bij al zijn optredens sinds zijn aantreden eerder deze maand, in het wit gekleed. Aan het einde van de mis sprak hij vanaf het balkon van de Sint Pietersbasiliek de bekende zegen 'Urbi et Orbi' (voor de stad en de wereld) uit.

Vrede
Tijdens zijn paasrede deed Franciscus - eveneens in het Italiaans - een oproep tot vrede in de wereld. Hij noemde onder andere de crisis rond Noord-Korea, en zei te hopen dat daar snel een oplossing voor komt.

Ook hoopt hij dat er spoedig vrede zal zijn in het Midden-Oosten en in alle Afrikaanse landen. 'Geloof kan mensen helpen hun leven te veranderen door 'de woestijn in onze harten te laten bloeien', aldus de kersverse paus. 'Een zelfzuchtige wereld die het menselijk leven en het gezin bedreigt, egoïsme dat zich uit in mensenhandel, de ernstigste vorm van slavernij in deze 21e eeuw.'

De Argentijnse Franciscus werd  twee weken geleden gekozen als opvolger van paus Benedictus XVI, die in februari terugtrad.

Rome werd afgelopen nacht nog geteisterd door zware regenval, maar de Paaszondag begon zonnig. Tijdens de paasmis begon het echter weer te regenen.

Lees verder na de advertentie
© YouTube
Paus Franciscus tijdens de paasmis. © YouTube
Paus Franciscus zwaait vanuit de Pausmobiel naar de menigte. © afp

Paasmis

Deel dit artikel