Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Mos tekent contract voor twee jaar bij Standard Luik

Home

LUIK (ANP) - Het bestuur van Standard Luik heeft Aad de Mos benoemd tot trainer. De 50-jarige Hagenaar tekende een contract voor twee jaar. Hij volgt bij de middenmoter uit de Belgische eerste klasse Jos Daerden op, die naar Lierse SK vertrekt. Na een afwezigheid van ruim een jaar keert De Mos terug als coach. “Het is een uitdaging om bij Standard aan de slag te kunnen”, vertelde De Mos tijdens zijn presentatie. “Het is een club met ambitie. De situatie is nu niet bepaald rooskleurig, maar het is aan mij om daar verandering in te brengen.”

De Mos kreeg wegens zijn ervaring bij de topclubs van het bestuur van de Luikse volksclub de voorkeur boven Michel Renquin, de voormalige verdediger van het Belgische nationale elftal. “Ik ben blij dat ik terug ben in België. Ik wil proberen het imago van Standard omhoog te krikken. Ik hoop hier in een collegiale sfeer aan te kunnen werken. Al zal het niet makkelijk zijn, door het Bosman-arrest is er veel veranderd.”

De Mos hoopt dat Standard zich dit seizoen nog weet te plaatsen voor Europees voetbal. “Als het niet rechtstreeks lukt, dan via de Intertoto-Cup. Daarna moet de club om de landstitel kunnen meestrijden.” Werder Bremen was de laatste club van De Mos.

Deel dit artikel