Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Marokkanenoplossing

Home

Jan Jaap de Ruiter en arabist aan de Universiteit van Tilburg

PVV-Kamerleden (vlnr) Barry Madlener, Machiel de Graaf, Sietse Fritsma, Fleur Agema en Joram van Klaveren tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer. © anp
Opinie

Problemen zijn er om opgelost te worden en zo ook het Marokkanenprobleem. Als dan de hoogste vertegenwoordigende instantie van ons land, de Tweede Kamer, het Marokkanenprobleem op de agenda heeft gezet, kan het haast niet anders dan dat er licht gloort achter de Marokkaanse horizon. Na het debat spreken we niet meer over het Marokkanenprobleem, dan spreken we over de Marokkanenoplossing.

Voor de oplossing van het Marokkanenprobleem moeten we zijn bij degenen die de moed genomen hebben het probleem op de agenda te zetten: de Partij Voor de Vrijheid. We mogen de PVV wel dankbaar zijn voor deze geste. Zij durft de vinger op de gevoelige plekken te leggen waar anderen stamelen in onnavolgbare multicultitaal.

Het vinden van de PVV-oplossing voor het Marokkanenprobleem is niet zo moeilijk. Maar het is, denk ik, toch een andere oplossing dan menigeen het zich voorstelt. Nee, het is niet de bedoeling van de PVV de Marokkanen van hun dubbele (Marokkaanse) nationaliteit te beroven. Nee, het is niet de bedoeling van de PVV de Marokkanen, crimineel of niet, het land uit te zetten.  Het PVV-plan is even simpel als doeltreffend.

Omdat niemand of nauwelijks iemand in dit land, politici al helemaal niet, de moeite neemt om zich te verdiepen in de schrijfsels van de PVV, met name van de hand van PVV-partijideoloog Martin Bosma en partijleider Geert Wilders zelf, is de oplossing alom onbekend. En dat terwijl hij zo dichtbij gevonden kan worden.

De oplossing die de PVV-fractie in het Marokkanenprobleemdebat namelijk op tafel gaat leggen staat in hoofdstuk 13 van Wilders' laatste boek, Marked for Death. Islam's War Against the West and Me' (Dood of levend. De oorlog van de islam tegen het Westen en tegen mij) en hij is zo helder als glas.

Ik leg het nog één keer uit.

Voor ik dat doe, vertel ik wat de basisaanname van Geert Wilders is. Marokkanen zijn natuurlijk Marokkanen, maar toch vooral moslims. Althans, ik neem aan dat Wilders dat veronderstelt. Het tegendeel, Marokkanen zijn geen moslims, zal zowel door de Marokkanen zelf (een enkele uitgesloten) als door Wilders als belachelijk worden weggewuifd.  Marokkanen zijn moslims, van zeer orthodoxe tot zeer frivole. Maar moslims dus.

Geert Wilders schrijft dan in zijn boek het volgende (in mijn vertaling):

'Als zij (de moslims, JJdR) zich zouden kunnen bevrijden van het juk van de islam, als ze ermee op zouden houden Mohammed als rolmodel te zien, als ze zich los zouden kunnen maken van de haatdragende Koran, dan zouden ze in staat zijn geweldige dingen te realiseren (p. 212).'

Ik geef nog een citaat:

Als zij (de moslims, JJdR) zich zouden kunnen bevrijden van de islam, dan zouden zij ook welvarende en vrije naties kunnen worden (p. 65).'

En dan een laatste citaat:

'Moslims moeten de islam verslaan (p. 212).'

Het laatste citaat klinkt wat vreemd, maar het komt erop neer dat moslims de strijd met hun eigen religie aan moeten gaan (defeat in het Engels) en hem moeten zien te overwinnen zodat de islam niet meer opstaat en bestaat.

Met dit laatste citaat legt Wilders eindelijk de link die hij in de openbaarheid maar niet wil leggen. Hoe vaak hoor je de goede man niet zeggen dat hij 'niets tegen moslims heeft maar alles tegen de islam'? Dat klinkt natuurlijk raar, want islam bestaat, of zeg me dat ik het verkeerd zie, omdat er moslims zijn. Zonder moslims is er geen islam. Dan is islam en dode letter, net als oude godsdiensten zonder aanhangers als het zoroastrisme.

De islam is dus de kwaaie pier volgens Wilders, en de enigen die er wat aan kunnen doen zijn de moslims: zij moeten hun religie 'verslaan'. Voila de link tussen beide.

En als ze dat doen? Wel, u ziet het aan de andere citaten: dan gaan de poorten van het aardse paradijs voor de dan inmiddels ex-moslims open. Dan gaan de voorheen islamitische staten floreren en bloeien en groeien. Dan zijn ex-moslims in staat geweldige dingen te realiseren. En dat werd tijd!

Kijk, en dat laatste moeten we hier in Nederland natuurlijk ook hebben, aldus de PVV. Meer dan 300.000 mensen die zich van de islam afkeren. En die op die manier voor nog meer welvaart en voorspoed gaan zorgen, voor henzelf en daarmee ook voor ons, de Nederlanders, die al zoveel te lijden hebben gehad onder die Marokkanen. En je kunt er donder opzeggen dat de Turken dan snel volgen en al die andere moslims die ons land zo rijk is.

Ik kan het debat niet afwachten! Ik kan niet wachten voor de PVV zijn zegenrijke oplossing aan de Marokkanen (moslims) en de hele Nederlandse bevolking gaat aanbieden in het eerste en laatste Marokkanenprobleemdebat van donderdagavond 4 april 2013.

Deel dit artikel