Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De mafste overheidsbaan in Engeland: ufo-ambtenaar

Home

Redactie

Een beeld van een UFO, op een tentoonstelling in Frankrijk. © AFP

Groot-Brittannië heeft een aantal documenten vrijgegeven over officiële regeringscommunicatie rond ufo's. Daaruit blijkt dat er tijdens de regeerperiode van Tony Blair ufo-ambtenaren aan het werk waren.

De Britse National Archives gaven 25 documenten vrij, met daarin onder meer een 'uitvoerige briefing over de ufo-politiek van toenmalig eerste minister Tony Blair' en een werkbeschrijving voor de betrekking van ufo-ambtenaar, gedoopt als 'de mafste baan in Whitehall'. Whitehall is de verzamelnaam voor de Britse openbare diensten, aldus News.com.au.

Ufodesk
Volgens een voormalige werknemer aan de ufodesk, die in 2009 weer gesloten werd, leek het bureau op geen enkele manier op de tv-serie X-Files, waarin topsecret-teams met wetenschappelijke experts het hele land doorkruisen.

De dagelijkse taken bestonden uit briefings over de positie van Defensie over ufo's, onderzoek naar ufo's, behandelen van verzoeken die het recht op informatie claimden en de omgang met 'ufologen'.

Gevallen werden onderzocht van een politieagent die beweerde een ufo gezien te hebben bij voetbalclub Chelsea. En van iemand die beweerde bij een ontmoeting met een ufo in Lincolnshire bezoek te hebben gehad van drie mannen in het zwart.

Ook moest in 1995 van Defensie de vraag onderzocht worden waarom aliens eventueel de Aarde zouden bezoeken. Volgens de ambtenaar van dienst zou zo'n bezoek een militaire verkenning kunnen zijn, een wetenschappelijke basis hebben of een toeristische motivatie kennen.

De vrijgave van de bewuste documenten kwam er op verzoek van David Clarke, auteur van het boek The UFO Files.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie