Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Lage Landen wil Athlon overnemen

Home

(Novum/Betten) - Athlon Holding, een internationale aanbieder van autoleasing en autoschadeherstel, en De Lage Landen verwachten overeenstemming te bereiken over een openbaar bod door De Lage Landen op Athlon. De Lage Landen biedt EUR 30,25 per aandeel, zo hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt.

Athlon wil vooralsnog geen commentaar geven op het bod. 'Vanmiddag volgt een persconferentie', zegt bestuurssecretaris Jan Demper van het bedrijf tegen Betten Beursmedia News. Wel geeft hij aan dat bestuursvoorzitter Henk Bierstee bij gestanddoening van het bod zal terugtreden. 'Dat duurt nog wel een paar maanden, we gaan nu eerst een aantal procedures in. We moeten bijvoorbeeld nog goedkeuring uit Brussel krijgen.'

Het bod op Athlon is inclusief het recht op dividend over 2005. Bij de publicatie van de jaarcijfers op 2 maart stelde Ahtlon een dividend voor van EUR 0,95. Het bod biedt volgens beide partijen een premie van 16,8% ten opzichte van de slotkoers op 21 maart 2006. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Athlon Holding ondersteunen het voorgenomen bod unaniem.

Bestuursvoorzitter Bierstee stelt in het persbericht: 'Goed voor aandeelhouders, goed voor de klanten en goed voor de betrokken bedrijven. De resultaten hebben zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld, maar we zien ook wel dat bij verdere expansie de kost wel voor de baat uitgaat.'

Grootaandeelhouders Interpolis Schade, Interpolis BTL, Onroerend Goed Beheer- en Beleggingsmaatschappij A. van Herk, T.W.E. Beheer, Gestion Deelnemingen V., Delta Lloyd Levensverzekering, Delta Deelnemingen Fonds en Delta Lloyd Schadeverzekering ondersteunen het voorgenomen bod. Zij hebben gezamenlijk ongeveer 44% van het uitgegeven en geplaatste gewone aandelenkapitaal van Athlon in handen.

De nieuwe combinatie zal als een aparte divisie binnen De Lage Landen opereren. In Nederland zullen Athlon Car Lease en Translease worden gecombineerd tot een autoleasebedrijf. Ook worden de backoffice-activiteiten van beide Nederlandse bedrijven geïntegreerd.

De nieuw te vormen autoleasedivisie krijgt een driehoofdige directie waarvan in ieder geval Norbert van den Eijnden en Jan Slootweg (nu leden Raad van Bestuur Athlon) deel uit zullen maken. Deze directie gaat rapporteren aan de groepsdirectie van De Lage Landen, die één functionaris krijgt die verantwoordelijk zal zijn voor de autoleasedivisie.

De reeds door Athlon ingezette initiatieven met betrekking tot de verkoop van de autoschadeherstel-activiteiten zullen worden voortgezet, zo meldt het bedrijf. Athlon maakte onlangs bij de presentatie van de jaarcijfers bekend dat het zijn schade-activiteiten CARE in Nederland en België wil verkopen.

Deel dit artikel