Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Haan haalt EK-afvaller Maduro bij selectie

Home

(Novum) - Foppe de Haan heeft Hedwiges Maduro opgeroepen voor een trainingsstage van Jong Oranje en het olympisch elftal volgende week in Oisterwijk. Die mededeling kwam net nadat de middenvelder van Valencia kreeg te horen dat hij tot de afvallers behoort van de EK-selectie. De 23-jarige Maduro is te oud voor Jong Oranje, dat zaterdag een EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Zwitserland, maar is wel speelgerechtigd voor Beijing.

Ook de 21-jarige Urby Emanuelson viel bij bondscoach Marco van Basten buiten de boot, maar de met een enkelblessure kampende Ajacied hoeft zich niet te melden in Oisterwijk. In de 24-koppige selectie zitten zes spelers die te oud zijn voor Jong Oranje, maar die wel in aanmerking komen voor het olympisch team. Naast Maduro zijn dat Otman Bakkal (PSV), Christian Kum (ADO Den Haag) en de dispensatiespelers Roy Makaay (Feyenoord), Gerald Sibon (sc Heerenveen) en Robbie Wielaert (FC Twente).

Ruud Vormer (AZ), Leroy George (FC Utrecht) en de Groningers Tom Hiariej en Stef Nijland, die deze week nog wel de trainingsstage in Papendal meemaakten, zijn in Oisterwijk niet van de partij. Zij melden zich bij het beloftenteam van Hans Schrijver, dat volgende week deelneemt aan een achtlandentoernooi in Toulon.

Deel dit artikel