Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De drie vrouwen van Dré

Home

Harmen van Dijk

Vandaag doet de rechter uitspraak in het kort geding dat de eersteex-vrouw van André Hazes heeft aangespannen tegen Rachel, de vrouw die metde volkszanger getrouwd was toen hij vorig jaar stierf. Inzet: depublicatie van het boek 'Typisch Dré' dat Rachel aan het schrijven is. Ex-vrouw Annie Dijkstra heeft namelijk van verschillende mensen gehoorddat ze er in het boek niet goed vanaf komt. Annie zit niet te wachten opdit soort publiciteit, wil rust en bovendien: wat weet Rachel nou van derelatie die zij met André had? Rachel op haar beurt zegt zich goed tehebben gedocumenteerd met behulp van brieven en gesprekken en bovendien:André heeft het zo gewild.

Annie staat waarschijnlijk niet zo sterk, want de dochter die ze metAndré kreeg, Nathalie, gaf onlangseen vierdelig interview aan de Privé- dat was blijkbaar niet belastend voor Annies privacy. En het is maar devraag of Rachel Hazes überhaupt te stoppen is - ze lijkt deze dagen weleen voortrollende tank. Alles is gericht op de sterfdag van André, de23ste september. Dan heeft ze de biografie af, is er een herdenkingsconcerten wordt in Hoek van Holland de vuurpijl afgeschoten met daarin een deelvan de as van de zanger. De voorbereidingen zijn al weer een paar wekenop televisie te volgen in het programma 'Namens André', waarin behalveRachel ook de kinderen Roxy en Dreetje figureren.

André Hazes is in totaal drie keer getrouwd geweest. Zijn tweedevrouw, Ellen Wolf, overleed twee weken geleden. Een vriend van haarsuggereerde in Privé dat ze zelfmoord had gepleegd omdat ook zij allepubliciteit die nu door Rachel wordt gegenereerd niet meer aankon. Maargelukkig liet de tweede man van Ellen weten dat dit totale onzin is. Ze had borstkanker en is in haar slaap gestorven.

Met al zijn vrouwen ging André over hoge pieken en door diepe dalen,weten we uit zijn liedjes. Ook Rachel kon er op het laatst niet meer tegenen had de scheiding al aangevraagd. Maar daarna hebben zij en André tochnog hele goede gesprekken gehad, in de laatste maanden voor zijn dood. Toenheeft hij haar verteld hoe het allemaal kwam. ,,Ook ik, als vrouw die zielsveel van hem hield, begreep hem soms niet", vertrouwde Rachel eenmaand geleden De Telegraaf toe. "Waarom hij zoveel dronk, waarom hij zoafwerend was. Ik had hem alles voorgelegd. Of er een andere vrouw was,of het aan de kinderen lag, zelfs of hij misschien homoseksueel was. Entoen kwam dat andere tragische geheim eruit. Waarover hij jaren hadgezwegen."

André is als kind misbruikt, onthulde Rachel. En het was een enormeopluchting voor hem om het eindelijk te vertellen. En daarom mag, neemóet heel Nederland het ook weten. Het staat allemaal in haar boek. "AlsNederland dit straks weet, zullen ze nog meer van hem houden. Zoals ikook. De laatste acht maanden zijn de gelukkigste van onze relatiegeweest." Laat niemand denken dat Rachel eigenlijk al van André wasgescheiden toen hij stierf en dat ze vanwege het geld en de publiciteitnu opeens de treurige weduwe loopt uit te hangen. "In april voor zijndood hadden we onze trouwringen laten tatoeëren, omdat we toen wistendat we voor eeuwig bij elkaar zouden zijn."

Over tatoeages gesproken: Rachel en de kinderen hebben er inmiddelsalledrie één, gemaakt van inkt vermengd met een beetje as van André.Tatoekoning Henk Schiffmacher heeft ze hoogstpersoonlijk gezet.

"André leeft in ons, dat voelt heel goed", zegt Rachel erover. "Ikkan hem straks in de hemel onder ogen komen." Ook na zijn dood regelt zezijn zaakjes prima, wil ze maar zeggen. Net als vroeger. Want op hetliefdesvlak mocht het dan soms rommelen tussen de twee, zakelijk waren ze een ijzersterk team. André zong en Rachel regelde al zijn zaken. In2003 zei de directeur van André's platenmaatschappij tegen Nieuwe Revu:"André Hazes is het talent, maar zij is het zakelijk genie. Ze is echteen rots in de branding voor Dré en een heel belangrijke schakel in zijnsucces."

Deel dit artikel