Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Bus vertrekt uit Den Haag na rellen

Home

Van onze redactie media

De bus van het gelijknamige SBS 6-programma heeft gisterochtend Den Haag verlaten. Het voertuig keerde onder begeleiding van de ME terug naar de vorige lokatie, Burgers Zoo te Arnhem. ,,We willen de veiligheid van de buspassagiers garanderen'', aldus een woordvoerder.

SBS besloot na ongeregeldheden en een daaropvolgend dringend advies van burgemeester Deetman de residentie te verlaten. Het voertuig zou tot en met het weekeinde in Den Haag blijven.

De bus stond op het dak van Megastore, een groot gebouw dat dit voorjaar wordt opgeleverd. Zondag gooiden voetbalsupporters met bouwmaterialen naar de bus. Maandag werd de bus bestookt met lawinepijlen en stenen. De politie verrichtte vier arrestaties.

De deelnemers aan het programma hebben weinig gemerkt van de onrust rond de bus, aldus de SBS-woordvoerder. De kandidaten zijn maandagavond wel ingelicht over de gebeurtenissen.

De politie was dinsdagmorgen met tientallen mensen aanwezig, onder wie ME'ers. Een deel van de directe omgeving was geruime tijd afgezet. Ruim honderd toeschouwers waren toegestroomd om te kijken hoe de bus naar beneden werd getakeld.

In de uitzending van gisteravond waren geen beelden van de rellen te zien. SBS vond die 'niet in het programma passen'.

De bus blijft tot zondag in Burgers Zoo, en trekt daarna verder naar Alkmaar.

Deel dit artikel