Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Boer schrijft aan NS:Rechtszaak over prijs kaartje

Home

DEN HAAG - Minister De Boer (verkeer) heeft de Nederlandse Spoorwegen gisteren per brief laten weten dat hij naar de rechter stapt om de ruzie over de tariefsverhoging uit te vechten. Deze stap leek al enkele tijd onvermijdelijk.

De NS zijn van plan om de tarieven per 1 juli met 4,15 procent te verhogen, terwijl de treinkaartjes vanaf 1 januari ook al 4,9 procent duurder zijn geworden. De Tweede Kamer is het hier niet mee eens en wil dat De Boer ingrijpt.

Volgens een woordvoerder spant De Boer waarschijnlijk een zogenaamde bodemprocedure aan. Een dergelijke rechtszaak kan lang duren. Daarom zal De Boer vermoedelijk vragen om een 'voorlopige voorziening' om de verhoging per 1 juli ongedaan te maken.

De NS kunnen de tarieven twee keer in één jaar verhogen, omdat de januariverhoging enkele uren voor de jaarwisseling is ingegaan. Eerder had het spoorbedrijf echter beloofd de prijzen in 2002 niet te verhogen.

Deel dit artikel