Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Belgische connectie

Home

Maart 2004

Een van de beramers van de Al-Qaida-aanslagen in Madrid (191 doden), van Marokkaanse afkomst, kwam uit de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek.

Mei 2014

De Franse verdachte (hij moet nog worden berecht) van de aanslag op het Joods Museum in Brussel (vier doden), huurde anderhalve maand daarvoor een kamer in Molenbeek. Hij zou net zijn teruggekeerd uit Syrië.

Januari 2015

De daders van de aanslagen op Charlie Hebdo en de joodse supermarkt in Parijs (17 doden) haalden hun wapens uit Brussel (Molenbeek of Sint-Gillis).

Januari 2015

Wegens een acute terreurdreiging in België, kort na de aanslagen in Parijs, doodt de politie in Verviers twee verdachten uit Molenbeek. In Verviers en Molenbeek worden huiszoekingen gedaan en wordt een dertiental arrestaties verricht.

Augustus 2015

De zwaarbewapende man die in Brussel op de Thalys-trein naar Parijs stapt en in Noord-Frankrijk wordt overmeesterd door passagiers, haalde zijn wapens in Brussel (Molenbeek of Sint-Gillis).

November 2015

Ook bij de nieuwe aanslagen in Parijs (minstens 132 doden) is de Molenbeek-connectie onmiskenbaar.

Broeinest Molenbeek

Deel dit artikel