Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Davide Rebellin wint Waalse Pijl

Home

(Novum) - De 71e editie van de Waalse Pijl is woensdag gewonnen door de Italiaan Davide Rebellin. De renner van Gerolsteiner liet in de semiklassieker van Charleroi naar Huy over ruim tweehonderd kilometer de toppers Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) en Danilo di Luca (Liquigas) achter zich. Rebellin verstevigt met de overwinning zijn leidende positie in het ProTour-klassement.

De 20-jarige Robert Gesink van Rabobank was de beste Nederlander en eindigde verrassend als negende.

Met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna tien procent is de Muur van Huy de scherprechter in de Waalse Pijl, zo ook in deze editie. Op vijftien kilometer voor het einde werd de finale hard gemaakt door een zevental onder wie Thomas Dekker, maar zij werden vlak voor de muur gegrepen door het peloton. Op de klim reden Rebellin en Matthias Kessler (Astana) het peloton uit elkaar. Kessler werd uiteindelijk vierde.

Rebellin, die de Waalse Pijl in 2004 ook al eens won, is bezig aan goed voorjaarsseizoen. Hij werd afgelopen zondag tweede bij de Amstel Gold Race.

Vorig jaar werd de semiklassieker gewonnen door Alejandro Valverde. De enige Nederlandse winnaar was Joop Zoetemelk, die de wedstrijd in 1976 won.

Bij de vrouwen schreef de Nederlandse wereldkampioene Marianne Vos eerder op de dag de Waalse Pijl op haar naam. De Britse Nicole Cooke eindigde als tweede, voor Judith Arndt uit Duitsland.

Deel dit artikel