Dalai lama schenkt 1,1 miljoen euro prijzengeld aan goede doelen

home

De dalai lama ontvangt de Templeton-prijs van John M. Templeton © getty

De geestelijk leider van Tibet, de dalai lama, geeft het prijzengeld van de Templetonprijs volledig weg aan goede doelen. Dat zei hij maandag bij het in ontvangst nemen van de belangrijke religieuze onderscheiding in Londen. Met de prijs is een bedrag van omgerekend ruim 1,3 miljoen euro gemoeid.

Het leeuwendeel van het prijzengeld (ruim 1,1 miljoen euro) gaat naar de organisatie Save the Children voor ondervoede kinderen in India, waar de dalai lama zelf in ballingschap verblijft. Hij geeft ook geld aan een organisatie die samenwerking bevordert tussen religie en wetenschap en aan onderwijs voor Tibetaanse monniken.

De Templetonprijs is bestemd voor mensen die 'een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de geestelijke dimensie van het bestaan'. De prijs werd in 1973 voor het eerst uitgereikt, aan Moeder Teresa, die bekend werd door haar werk onder de armen in India. Andere bekende prijswinnaars zijn tv-dominee Billy Graham (1982) en de Sovjetdissident Aleksandr Solzjenitsyn (1983).

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie