Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dagblad van het Noorden

Home

De nieuwe naam voor de noordelijke fusiekrant die volgend jaar april in Groningen en Drenthe zal verschijnen, is Dagblad van het Noorden geworden. De raad van commissarissen van de Noordelijke Dagblad Combinatie, het moederbedrijf van eigenaar Hazewinkel Pers, heeft zich gisteren voor deze titel uitgesproken.

De raad verwerpt hiermee de voorkeur van de redactie van het Nieuwsblad, dat zijn eigen naam zag als een gevestigd merk om aan de nieuwe krant te verbinden.

Met de nieuwe krant komt na 112 jaar een eind aan het Nieuwsblad van het Noorden. Het Groninger Dagblad/Drentse Courant, de andere participant aan de fusie, kwam begin jaren negentig voort uit de Winschoter Courant, die in 1873 werd opgericht.

Woordvoerder Van Wijngaarden van de redactieraad van het Groninger Dagblad/Drentse Courant stelt dat de keuze een hele opluchting is. De redactieraad van de krant had zich radicaal tegen voortzetting van de naam Nieuwsblad gekeerd. ,,De nieuwe krant komt voort uit twee kranten, dus beide namen moeten in de nieuwe naam doorklinken.''

Onderzoek van RTV Noord wees vorige week al uit dat de nieuwe naam er voor de lezers van beide kranten weinig toe doet. Een meerderheid van de lezers stelde te kunnen leven met welke naam de nieuwe krant ook zou krijgen.

De twee noordelijke kranten fuseren per 1 april 2002. Het Groninger Dagblad/Drentse Courant heeft momenteel meer dan 90000 abonnees, het Nieuwsblad heeft er bijna 100000. De verkoopcijfers van het Nieuwsblad zijn de afgelopen jaren echter aanmerkelijk gedaald, terwijl het aantal verkochte Dagbladen juist is gestegen.

Deel dit artikel