Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dader aanslag Borussia Dortmund opgepakt, was beursfraudeur

Home

Redactie

Politie-onderzoekers bij de heg waarin de explosieven verstopt zaten. © AP

De Duitse politie heeft de man opgepakt die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Hij zou met zijn aanslag de beurskoers van de voetbalclub hebben willen beïnvloeden.

Justitie in Duitsland meldde vanmorgen de aanhouding. De verdachte is de 28-jarige Sergej W. uit Tübingen, die zowel het Duitse als het Russische staatsburgerschap bezit. Hij zou de aanslag hebben gepleegd als een bizarre vorm van beurszwendel. Vlak voor de aanslag kocht hij 15.000 put-opties, waarmee een handelaar speculeert op een daling van de beurskoers.

Lees verder na de advertentie

Daarna verstopte hij drie explosieven in een heg, waar de spelersbus van Borussia op 11 april langsreed op weg naar het stadion, waar een Champions League wedstrijd tegen Monaco op het punt van beginnen stond. Hij boekte al een paar dagen voordien een kamer in het hotel waarvandaan de spelersbus vertrok, met uitzicht op de plek van de aanslag.

Bij de aanslag raakte speler Marc Bartra gewond. De wedstrijd werd afgelast, en de volgende dag alsnog gespeeld. Monaco schakelde het nog altijd aangeslagen Borussia toen uit.

Op de plek van de aanslag werden ook enkele brieven gevonden, die in de richting van islamistische terrorisme wezen. De politie trok de authenticiteit daarvan direct al in twijfel, al was het vizier van de onderzoekers vorige week nog wel even op twee islamisten gericht. Naar nu blijkt, waren de brieven inderdaad pogingen van de verdachte om de autoriteiten op het verkeerde been te zetten.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel