Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

D66 opent aanval op VVD en CDA

Home

Alexander Pechtold deelt flyers uit in de Utrechtse binnenstad op de eerste campagnedag van D66. © anp

VVD en CDA hebben volgens D66 anderhalf jaar niets aan de economie en ons land verbeterd. 'De staatsschuld is opgelopen, evenals de werkloosheid. Anderhalf jaar populisme heeft ons land geen goed gedaan.' Dit verwijt aan het adres van de regeringspartijen maakt D66-leider Alexander Pechtold zaterdag in Utrecht tijdens de aftrap van de campagne van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september.

D66 deelt onder meer chocolademunten uit in Utrecht. Op die manier wil de partij duidelijk maken dat Nederland geen geld kan uitgeven dat er niet is. Volgens Pechtold is de centrale vraag bij de verkiezingen: Hoe brengen we Nederland vooruit? Volgens de D66-leider kan dat alleen met gezonde overheidsfinanciën en zijn daarvoor pijnlijke ingrepen nodig.

'Nederland geeft ieder jaar teveel geld uit. Onze schuld blijft maar oplopen. Als mensen dat thuis zouden doen, staat binnen de kortste keren de deurwaarder op de stoep. Zelfs nu we al veel bezuinigd hebben en het begrotingstekort in lijn met Europese afspraken tot 3 procent hebben beperkt, geven we nog ieder jaar 18 miljard euro teveel uit. Dat kunnen we niet volhouden. We moeten het huishoudboekje weer onder controle krijgen, anders betalen onze kinderen de rekening', aldus Pechtold.

Volgens de D66-leider is 'nog meer populisme, met welke politieke kleur dan ook' slecht voor ons land. 'Andere partijen beloven de kiezer tot 12 september gouden bergen, om daarna diezelfde kiezers weer teleur te moeten stellen met moeilijke maatregelen. Wij vertellen mensen liever nu al dat we niet nog langer meer geld kunnen uitgeven dan er binnenkomt. Gratis geld bestaat niet!'

Lees verder na de advertentie

 
We moeten het huishoudboekje weer onder controle krijgen, anders betalen onze kinderen de rekening
Alexander Pechtold

© anp
© anp

Deel dit artikel