Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

CZ koopt zorgverzekeringsbedrijf van Delta Lloyd

Home

(Novum/Betten) - CZ koopt het zorgverzekeringsbedrijf van Delta Lloyd, een dochterbedrijf van de Britse verzekeraar Aviva. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt, aldus een woordvoerder van Delta Lloyd maandag in een toelichting.

De zegsman benadrukte vanochtend dat alleen de 'back office'-activiteiten per 1 januari 2008 verkocht worden. De marketing van zorgverzekeringen onder de labels Delta Lloyd, OHRA en ABN Amro Verzekeringen blijft in handen van Delta Lloyd.

Het zorgverzekeringsbedrijf, met zo'n 700.000 klanten, is verkocht omdat volgens Delta Lloyd in de Nederlandse zorgmarkt alleen spelers met een minimumschaal van 2 miljoen verzekerden op de langere termijn rendabel zijn. De alliantie CZ/Delta Lloyd krijgt 3,3 miljoen verzekerden.

Per 1 januari aanstaande zullen de circa 350 medewerkers van Delta Lloyd & OHRA Zorg in Den Haag (inclusief het Zorgkantoor Haaglanden) overgaan naar CZ, waarbij de locatie in Den Haag in ieder geval de komende jaren gehandhaafd blijft, zo laat de verzekeraar weten.

Deel dit artikel