Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

CU: actie tegen wet godslastering Pakistan

Home

© getty
Update

De ChristenUnie wil dat Nederland en de Europese Unie protesteren tegen de arrestatie van een 11-jarig christelijk meisje met het downsyndroom in Pakistan. Het meisje zou papiertjes hebben verbrand waarop Koranverzen stonden.

Kamerlid Joel Voordewind en europarlementariër Peter van Dalen spreken van een 'absurde arrestatie'. 'Dit meisje moet direct vrijgelaten worden. Ik roep minister Rosenthal op om de Pakistaanse ambassadeur te ontbieden en voor directe vrijlating te pleiten. Rosenthal moet zich inspannen om binnen de EU tot een veroordeling te komen van deze arrestatie en om gezamenlijk voor directe vrijlating te pleiten bij de Pakistaanse overheid.'

De Pakistaanse president Asif Ali Zardari heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken om een rapport gevraagd. Pakistan kent zeer strenge wetten rond godslastering. Het gearresteerde meisje zou volgens sommige Pakistaanse berichten papiertjes uit het vuilnis hebben gehaald om daar binnen een vuur mee te maken om te koken. Op dat moment kwam iemand het huis binnen en beschuldigde de familie van het verbranden van Koranteksten.

Catherine Ashton voorgesteld de leiding te nemen in een internationale actie om te komen tot afschaffing van de blasfemiewetgeving. Van Dalen: 'Deze absurde wetgeving heeft al tot vele slachtoffers geleid. Er zijn zelfs mensen ter dood veroordeeld vanwege schending van deze wet. De internationale gemeenschap kan niet langer stil zitten. Deze wetgeving moet van tafel. Wat mij betreft neemt de EU ook sanctiemaatregelen - zoals het bevriezen van EU-hulp aan Pakistan - om deze actie kracht bij te zetten.'

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie