Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Crisis.nl veel te duur, zo bewijst alternatief

Home

Redactie

Een Almelo's ICT-bedrijf heeft aangetoond dat de overheidssite Crisis.nl veel te duur is door zelf een voor een fractie van het bedrag een betere site te ontwikkelen.

Crisis.nl heeft ongeveer 500.000 euro gekost, een schijntje op de Rijksbegroting, maar een enorm bedrag voor de ontwikkeling van een website. Zeker als deze website niet functioneert. Bij elke crisis, zoals bijvoorbeeld bij de brand in Moerdijk, werd de website volledig onbereikbaar door capaciteitstekort. Inmiddels heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie al aangegeven nog meer geld beschikbaar te stellen voor het project.

Het ICT-bedrijf Shock Media heeft als protest tegen de enorm hoog opgelopen kosten van Crisis.nl in enkele dagen tijd een alternatief online gezet: www.crisis2.nl. Deze website is getest met meer dan twee miljoen bezoekers per minuut. De kosten van dit alternatief zijn ongeveer 75 procent lager dan de bekritiseerde overheidswebsite terwijl de capaciteit vele malen hoger is.

Directeur van Shock Media Alain Gotz benadrukt dat  www.crisis2.nl weliswaar veel beter is dan de overheidswebsite, maar niet onfeilbaar. ''Wij hebben www.crisis2.nl als protest opgezet om te bewijzen dat het ten eerste veel goedkoper kan en ten tweede veel beter. We hebben echter geen behoefte om verder bedrijfsbudget hieraan te spenderen en capaciteit verder uit te breiden. In ieder geval niet zolang de overheid ervoor kiest om absurde bedragen te betalen aan partijen die al jaren lang weten te falen in de primaire taak waarvoor ze zijn ingeschakeld''.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie