Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Cricketers stunten weer tegen Engeland

Home

© afp
Update

De Nederlandse cricketers hebben vandaag hun sensationele zege op Engeland uit 2009 herhaald. Dat gebeurde in Bangladesh, waar Oranje op het WK Twenty20 de Engelse ploeg met 45 runs versloeg.

De Nederlandse ploeg moest na een verloren toss aan bat beginnen en haalde 133 runs voor het verlies van 5 wickets. Vooral Wesley Barresi (48 runs) en Stephan Myburgh (39) waren goed op dreef. Voor de Britse profs, die enkele gemiste vangen lieten noteren, nam captain Stuart Broad 3 wickets.

Voor de ervaren Engelse cricketers leek het geen zware opgave om die 133 runs te overtreffen in hun 20 overs, maar de ploeg trof een bijzonder sterk bowlend Nederland en bleef in de 18e over steken op 88 runs. Het fielden van Oranje was vrijwel vlekkeloos, met als hoogtepunt een vang van Pieter Seelaar vlak voor de boundary. Daarmee sneuvelde het wicket van de gevreesde openingsbatsman Ravi Bopara. Hij was met 18 runs de Britse speler met de meeste runs achter zijn naam.

Beste bowlers aan Nederlandse kant waren Mudassar Bukhari (3/12) en Logan van Beek (3/9). Met een fraaie run-out van Stephen Parry, na goed samenspel tussen Michael Swart en Barresi, eindigde het duel op spectaculaire wijze voor het opgetogen Oranje.

De uitslag had verder geen gevolgen voor het toernooi. Engeland en Nederland waren al uitgeschakeld voor de halve finales. Oranje eindigde in groep 1 op de vijfde en laatste plaats, net achter Engeland.

Lees verder na de advertentie
© afp
© afp
© afp
© afp


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel