Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Corvus J hielp bij reddingsactie Baltic Ace

Home

Redactie

Beeld van de reddingsoperatie van vannacht. © REUTERS

Het containerschip Corvus J dat woensdagavond in aanvaring kwam met de inmiddels gezonken Baltic Ace, bevindt zich nog steeds op de Noordzee. Het schip is de hele nacht betrokken geweest bij de reddingsoperatie van de Baltic Ace, zo liet de Duitse rederij Jüngerhans, eigenaar van de Corvus J, donderdag weten.

'De Corvus J heeft slechts kleinschalige schade overgehouden aan de scheepsbotsing. De bemanning van het schip bestaat uit 12 mensen. Geen daarvan is gewond geraakt', is alles wat Stefan Jüngerhans, één van de directeuren van de rederij, voorlopig wilde zeggen.

De vrachtvaarder was onderweg van Schotland naar Antwerpen. Het in 2003 opgeleverde schip vaart onder de vlag van Cyprus, is 135 meter lang en weegt ruim 6000 ton.

Rederij Jüngerhans is een meer dan 120 jaar oude rederij uit het Duitse Haren aan de rivier de Ems, net over de Nederlandse grens bij Emmen. Eind 19de eeuw startte de overgrootvader van de broers Stefan en Herm Jüngerhans een zeilboot-verbinding tussen Europa en Zuid-Amerika. Tegenwoordig heeft Jüngerhans 50 schepen op de vlootlijst staan en circa 700 werknemers in dienst.

Deel dit artikel