Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Corus verkoopt aluminium-onderdeel aan Aleris

Home

(Novum/Betten) - Corus verkoopt zijn aluminium downstream activiteiten aan het Amerikaanse Aleris International Inc. Dit heeft het Brits-Nederlandse staalconcern dinsdag bekendgemaakt.

De Corus Group verkoopt dit onderdeel nadat toestemming is verkregen van de Raad van Commissarissen en na afronding van het consultatieproces. Eerder vandaag maakte de Centrale Ondernemingsraad van Corus Nederland al bekend zich niet langer te verzetten tegen de verkoop.

De verkoopopbrengst zal door Corus worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van activiteiten binnen Corus Nederland, waaronder een investeringsplan in IJmuiden.

Onder de aluminium downstream activiteiten vallen de walserij- en extrusiebedrijven van Corus Aluminium. De twee aluminiumsmelters Adel en Voerde blijven vooralsnog onderdeel van Corus Nederland. De smelters zullen onder een langjarig contract hun leveringen voortzetten aan de aan Aleris verkochte activiteiten.

Deel dit artikel